Friday 11 June 2010

Εις πολλά έτη Παναγιώτατε!

Σήμερα, Εορτή του Αγίου ενδόξου και πανευφήμου Αποστόλου Βαρθολομαίου, άγει τα ονομαστήριά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος Α΄.

Είναι μεγάλη τιμή ημών των Ελλήνων Ορθοδόξων που έχουμε μια τέτοια, παγκοσμίου φήμης και εμβέλειας, προσωπικότητα, στο τιμόνι της Πρωτόθρονης Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως και της Οικουμενικής Ορθοδοξίας.


Οι καιροί και οι ημέρες που ζούμε έχουν μια ξεχωριστή ιδιαιτερότητα. Χαρακτηρίζονται από τα στοιχεία του διαλόγου και της πρόκλησης. Έτσι, έχουμε υποχρέωση ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί να έχουμε λόγο για όλα, όχι μόνο για τη Θεολογία που διακονούμε, αλλά και για κοινωνικά θέματα, όπως είναι το Περιβάλλον, στην προστασία του οποίου η Αυτού Θειότης Παναγιότης έχει αφιερώσει πολύ κόπο και πολλούς και ευγενικούς αγώνες, διοργανώνοντας Οικολογικά Συνέδρια, δίνοντας διαλέξεις, προσευχόμενος για το «ποίημα» του Μεγάλου Δημιουργού και γενικά πρωτοστατώντας στις αναγκαίες εκείνες πρωτοβουλίες, που θα το τοποθετήσουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ισχυρών ηγετών της γης, οι οποίοι καλούνται να λάβουν τις κατάλληλες προς τούτο αποφάσεις.


Η Κοινότητα Αγ. Παντελεήμονος στο Harrow του ΒΔ Λονδίνου οργάνωσε πριν από λίγες ημέρες ειδική εκδήλωση - αφιέρωμα στον Πατριάρχη του Γένους μας.


Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Αιμιλιανός Παπαδάκης ομίλησε με εξαιρετική γλαφυρότητα, με πλουσιότατο λόγο και με προφανή αισθήματα αγάπης, τιμής και σεβασμού, για την ζωή, την προσωπικότητα και το πολυποίκιλο έργο του Οικουμενικού μας Πατριάρχη.


Στο τέλος, ως κατακλείδα, της εκδήλωσης, εψάλλη η φήμη του Πατριάρχη μας: «Βαρθολομαίου του Παναγιωτάτου και Οικουμενικού Πατριάρχου Πολλά τα Έτη»!

2 comments:

Κώστας Καρακάσης said...

Από τα βάθη της καρδίας μας ευχόμαστε στον Παναγιώτατο Πατριάρχη του Γένους μας κ.κ. Βαρθολομαίο τις πλέον εγκάρδιες των ευχών μας έτι δε και τις προσευχές μας προς τον Κύριο δια μακροημέρευσιν και ευλογίαν των έργων Του.
ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΤΗ ΣΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΕ.

Anonymous said...

καλημερα!Ευχομαι το ιδιο με τον προηγουμενο αδελφο...πην