Sunday 23 May 2010

Ο μικρός ασθενής από τη Μακεδονία


Προχθές το βράδυ ένας παλιός μου συμφοιτητής, που είναι σήμερα Μητροπολίτης σε Ιερά Μητρόπολη της Μακεδονίας μας, μου τηλεφώνησε ανήσυχος για να με ενημερώσει ότι σε Καρδιολογικό Νοσοκομείο του Λονδίνου νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση ένα παιδάκι από τη Μητρόπολή του, μόλις 3 ετών. Ήθελε να το επισκεφθώ και να ενισχύσω και τους γονείς που βρίσκονταν σε κατάσταση απόγνωσης.

Παρότι ήταν περασμένες 10, χωρίς δεύτερη σκέψη, άφησα τη θαλπωρή του σπιτικού, ξέχασα αμέσως την αναγκαία ξεκούραση και βγήκα στο δρόμο. Ευτυχώς που ήταν βραδινή ώρα κι έτσι δεν βρήκα πολύ κίνηση στους δρόμους. Όταν έφθασα εκεί το παιδάκι ήταν στο χειρουργείο, οι γονείς μαζί με την μεταφράστρια βρίσκονταν σε αίθουσα αναμονής, περιμένοντας τα νέα. Οι γιατροί δεν ήταν -δυστυχώς- καθόλου αισιόδοξοι και έδωσαν ελάχιστες ελπίδες στον μικρό για να ξεπεράσει τον κίνδυνο και να νικήσει σ’ αυτή την άνιση μάχη.

Προσευχήθηκα μαζί με τους καταταλαιπωρημένους γονείς, προσπάθησα να τους δώσω κουράγιο και τους διαβεβαίωσα για την αμέριστη συμπαράστασή μου. Όμως το βάρος τους είναι ασήκωτο και υποψιάζομαι πως τους αναμένει... Γολγοθάς.

«Δέσποτα Κύριε Σαβαώθ, ο Θεός ημών, ο Πατήρ του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού... ο ανατέλλων τον ήλιον επί πονηρούς και αγαθούς, και βρέχων επί δικαίους και αδίκους... εξαπόστειλον βοήθεια εξ αγίου κατοικητηρίου σου... και ίασαι τον δούλον σου τούτον εκ της συνεχούσης αυτόν ασθενείας... Αμήν».

No comments: