Thursday 6 May 2010

Εκλογές σήμερα στην Αγγλία

Οι εκλογές στην Αγγλία γίνονται πάντα ημέρα Πέμπτη. Όποιος θέλει ψηφίζει. Ούτε που καταλαβαίνουμε ότι διεξάγεται μια σημαντική διαδικασία, η οποία μπορεί να αλλάξει την κυβέρνηση και να φέρει πολλές κοινωνικές, οικονομικές και άλλες ανατροπές. Σήμερα μάλιστα πραγματοποιούνται γενικές - βουλευτικές αλλά και τοπικές - δημοτικές εκλογές.

Η Ελληνική Ομογένεια στη Βρετανία ψηφίζει στις βουλευτικές εκλογές με γνώμονα κυρίως τα εθνικά θέματα. Συνήθως, δηλαδή, ψηφίζει αυτούς τους υποψήφιους βουλευτές που υποστηρίζουν τις ελληνικές εθνικές θέσεις. Στις δημοτικές εκλογές συνήθως η Ομογένειά μας υποστηρίζει εκείνους από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που συνδράμουν στις κοινοτικές, εκπαιδευτικές και άλλες δραστηριότητες της Παροικίας μας. Βέβαια το απόλυτο δεν υπάρχει πουθενά. Γι’ αυτό και η Ομογένειά μας κρατά, από πάντα, «μικρό καλάθι»!

Πάντως, πολλές Ελληνικές Κοινότητες παραχωρούν τις αίθουσές τους για να χρησιμοποιηθούν ως Εκλογικά Κέντρα, από τις κατά τόπους Δημοτικές Αρχές. Είναι κι αυτό μια οφειλή και μια υποχρέωση προς την φιλόξενη χώρα της Παροικίας μας.

No comments: