Wednesday 3 February 2010

«Orthodoxes Forum»

Το Ινστιτούτο Ορθόδοξης Θεολογίας του Πανεπιστημίου του Μονάχου εκδίδει σε τακτά χρονικά διαστήματα (2 φορές το χρόνο) το επιστημονικό περιοδικό «Orthodoxes Forum». Αυτό είναι ένα έγκριτο περιοδικό, στο οποίο δημοσιεύονται θεολογικές μελέτες, βιβλιοπαρουσιάσεις και εκκλησιαστικά χρονικά. Η Συντακτική Επιτροπή αποτελείται από τον Καθ. Κωνσταντίνο Νικολακόπουλο (Πρόεδρο του Ινστιτούτου), τον Δρα Ανάργυρο Αναπλιώτη και τον Δρα Ioan Moga. Το ISSN του περιοδικού έχει ως εξής: 0933 - 8586.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το δεύτερο τεύχος του 2009, το οποίο είναι αφιερωμένο σε μια σημαντική εκκλησιαστική επέτειο, στα 1630 χρόνια (379 - 2009) από την κοίμηση του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας Ουρανοφάντορος του Μεγάλου. Έτσι, το τεύχος αυτό δημοσιεύει διάφορες μελέτες που αφορούν στη ζωή και στο έργο του Μεγάλου αυτού Πατρός.

Μία από αυτές είναι και η δική μου μελέτη, στην Αγγλική, με τίτλο: «“Όροι κατά πλάτος” and “Όροι κατ’ επιτομήν” - The contribution of St. Basil the Great to the founding of Early Christian Monasticism» (σσ. 133-145). Ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμένα να συμμετέχω με το κείμενό μου αυτό στο σπουδαίο αυτό περιοδικό.

No comments: