Sunday 7 February 2010

Αποκριάτικος Χορός Πελοποννησίων Μ.Β.

Η Εταιρεία Πελοποννησίων Μεγάλης Βρετανίας πραγματοποίησε χθες βράδυ τον Ετήσιο Αποκριάτικο Χορό της στο ξενοδοχείο London Marriott του ΒΔ Λονδίνου. Παρευρέθηκαν 130 μέλη και φίλοι της Εταιρείας.

Μεταξύ των επίσημων προσκεκλημένων ήταν ο Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας, εκπροσωπώντας τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μ.Β. κ.κ. Γρηγόριο, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας κ. Μάκης Παντζόπουλος, η Μορφωτική Σύμβουλος της Κυπριακής Ύπατης Αρμοστείας Δρ. Νίκη Κατσαούνη, η Εκπαιδευτική Σύμβουλος της Ελληνικής Πρεσβείας κα. Μαρία Τσιραμπίδου, ο Διευθυντής Προσωπικού του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο κ. Δημήτρης Γιάννης και ο εκπρόσωπος του ΣΑΕ κ. Νίκος Σκηνίτης.

Τους συνδαιτυμόνες διασκέδασε η γνωστή Ελληνοκυπριακή ορχήστρα του Γιώργου Γρηγορίου.

Η Πρόεδρος της Εταιρείας κα. Ντίνα Κολοκυθά καλωσόρισε με εγκάρδια λόγια όλους τους παρευρισκομένους. Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Γεν. Πρόξενος της Ελλάδας και η Μορφωτική Σύμβουλος της Κυπριακής Ύπατης Αρμοστείας.

Το πολύ ευχάριστο πρόγραμμα της βραδιάς συνεχίστηκε με τραγούδι και χορό.

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ.Β. κ.κ. Γρηγόριος, στον χαιρετισμό που απέστειλε στην Εταιρεία αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής σημαντικά ιστορικά στοιχεία: «Η Πελοπόννησος υπήρξε ασφαλώς η κοιτίδα μεγίστου μέρους της ιστορικής πορείας και δημιουργίας του Γένους ανά τους αιώνες. Ένας, μάλιστα, Πελοποννήσιος, ο Χριστόφορος Άγγελος, υπήρξε και ο πρώτος γνωστός διδάσκαλος των Ελληνικών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στις αρχές της δεκαετίας του 1600 μ.Χ. Αλλά και πάμπολλοι Πελοποννήσιοι είχαν, κατά την διάρκεια των μελανών χρόνων της Οθωμανικής τους δουλείας, εγκατασταθεί στις Βρετανικές Νήσους. Έχουν, δηλαδή, οι Πελοποννήσιοι μακρούς δεσμούς με τη Μεγάλη Βρετανία. Τους δεσμούς αυτούς συνεχίζετε εσείς οι σημερινοί Πελοποννήσιοι, διακρινόμενοι όλοι σας για την εργατικότητα και την μεγάλη αμφίδρομη προσφορά σας σε όλους τους κλάδους της ανθρώπινης δραστηριότητας».

No comments: