Saturday 10 October 2009

Ο Galliano και το Λύκειο

Τον Galliano ούτε τον γνώριζα ούτε είχα ποτέ ακούσει περί αυτού. Στο περιοδικό των Times του Λονδίνου, της 19ης Σεπτεμβρίου τ.έ, διάβασα ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο της Αλεξίας Σκηνίτη, εκλεκτής νέας ελληνίδας δημοσιογράφου της έγκριτης αγγλικής εφημερίδας, το οποίο παρουσίαζε τον σπουδαίο αυτό μόδιστρο να επισκέπτεται το Λύκειο των Ελληνίδων Λονδίνου, στο οποίο προεδρεύει η μητέρα της δημοσιογράφου, Πηγή Σκηνίτη, και να εξετάζει με προσοχή τις παραδοσιακές στολές του βεστιαρίου του Λυκείου.

Το αποτέλεσμα της έρευνας αυτής που έκανε ο Galliano ήταν ο σχεδιασμός μέρους της τελευταίας ενδυματολογικής συλλογής του με βάση και έμπνευση από τις παραδοσιακές γυναικείες ελληνικές φορεσιές. Οι φωτογραφίες δείχνουν του λόγου το αληθές και αυτό βέβαια είναι ιδιαίτερα κολακευτικό για τον ελληνικό πολιτισμό, που φαίνεται πως έχει τη δύναμη να επηρεάσει πρόσωπα, πράγματα, καταστάσεις και ακόμα και τη σύγχρονη ενδυματολογία.

Εύγε, λοιπόν, στον Galliano και εύγε, επίσης, και στο Λύκειο των Ελληνίδων Λονδίνου, που κατάφερε με την οργάνωση και την πιστότητα στην παράδοση να προσφέρει έμπνευση σε ένα σύγχρονο καλλιτέχνη της μόδας.

2 comments:

P. Kapodistrias said...

Πρωτότυπο κι ενδιαφέρον!

Καλημέρες από Zante!

Anastasios said...

@ Π.Κ.,

Ιδιαίτερα τιμητικό για το Λύκειο και τον Ελληνικό Πολιτισμό μας.

Καλό Σ/Κ.