Thursday 8 October 2009

Ελληνικό χρώμα

...στην Ολυμπιάδα του 2012 στο Λονδίνο;

Ένα πολύ ενδιαφέρον διμηνιαίο περιοδικό κυκλοφορεί με συνεργασία του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων και του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Είναι το περιοδικό «Ελληνική Διασπορά». Το τελευταίο τεύχος (Νο. 117), Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2009 φιλοξενεί συνέντευξη του γνωστού και διακεκριμένου Έλληνα μουσικού και δάσκαλου έγχορδων μουσικών οργάνων (μπουζουκιού, τζουρά, μπαγλαμά) Γιάννη Πολυκανδιώτη.

Ο «δάσκαλος», όπως είναι γνωστός στην Ελληνική Παροικία του Λονδίνου, δραστηριοποιείται τα τελευταία 13 χρόνια στο χώρο της Ελληνικής Εκπαίδευσης στο Λονδίνο, διδάσκοντας στα Παροικιακά Σχολεία την ελληνική μουσική και κυρίως μπουζούκι.

Η συνέντευξη αυτή, εκτός των άλλων, έδωσε και μια είδηση: Ο Γιάννης Πολυκανδριώτης διεκδικεί με τους μαθητές του μια θέση στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Ολυμπιάδας του Λονδίνου το 2012. Η ομάδα του «δάσκαλου» αποτελείται από 50 ελληνόπουλα, αγόρια και κορίτσια, ηλικίας 9 έως 32 ετών, που παίζουν μπουζούκι και έχουν ήδη παρουσιασθεί σε διάφορες εκδηλώσεις της Ομογένειας, με επικεφαλής το δάσκαλο και μαέστρο τους. Ας ευχηθούμε η προσπάθεια διεκδίκησης μιας θέσης στην επικείμενη Ολυμπιάδα του Λονδίνου να είναι επιτυχημένη. Σίγουρα θα προβάλλει την Πατρίδα και τον Πολιτισμό μας.

2 comments:

σταυροδρόμι said...

μακάρι! πολύ καλές αυτές οι προσπάθειες.

Anastasios said...

@ σταυροδρόμι,

Οτιδήποτε προβάλλει τον Ελληνικό Πολιτισμό μας στο εξωτερικό είναι σημαντικό. Μάλιστα δε, οι Απόδημοι Έλληνες παίζουν ένα σπουδαίο ρόλο στην υπόθεση αυτή.