Tuesday 6 October 2009

Σύνδεσμος Χιωτών Η.Β.

Το περασμένο Σάββατο, 3η Οκτωβρίου 2009, είχαμε την ευκαιρία να φιλοξενηθούμε στην ωραία κοινωνική εκδήλωση που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Χιωτών Ηνωμένου Βασιλείου, προσκεκλημένοι από την άξια Πρόεδρο κα. Άννα Φραγγεσκίδου. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνικής Κοινότητας Τιμίου Σταυρού και Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στο Golders Green του ΒΔ Λονδίνου.

Ήταν μια πλούσια βραδιά, με εξαιρετική οργάνωση, την οποία παρακολούθησαν πλέον των 100 ατόμων, Χιώτες, Ελληνο-Κύπριοι και άλλοι, μέλη και φίλοι του Συνδέσμου. Το φαγητό (που ετοιμάσθηκε από τον Ανδρέα Γεωργιάδη και τον Γιάννη Κυριάκου) ήταν νοστιμότατο, η μουσική (από την ορχήστρα των Γιάννη Πολυκανδριώτη και Γιώργου Μιχαλισλή) καθώς και οι χοροί στόλισαν με εύηχες νότες και πολυποίκιλους χρωματισμούς την ευχάριστη βραδιά. Ο Χιώτης Γιάννης Φουρούκλας, Ναυτιλιακός παράγοντας στο Λονδίνο, ομίλησε με πατριωτικό ύφος για το νησί της Χίου, τον πολιτισμό και την ιστορία του.

Ο Σύνδεσμος Χιωτών ιδρύθηκε τα τελευταία χρόνια στο Λονδίνο, με σκοπό να συσπειρώσει όλους τους καταγώμενους από το νησί της μαστίχας και επίσης να συνδράμει οικονομικά σε διάφορους φιλανθρωπικούς σκοπούς της Χίου και γενικώτερα της Ελλάδας. Οπωσδήποτε αξίζουν θερμότατα συγχαρητήρια στην Πρόεδρο και στους καλούς συνεργάτες της, για την ίδρυση του Συνδέσμου και για τις ωραίες και ωφέλιμες δραστηριότητές του.

No comments: