Monday 21 September 2009

Ισλαμοποίηση της Αγγλίας;

Εκκλησίες μετατρέπονται σε τζαμιά

Στην M. Βρετανία έχει γίνει συνήθεια πλέον, χριστιανικές εκκλησίες να μετατρέπονται σε τζαμιά. Σε όλες τις περιπτώσεις ο μουσουλμανικός πληθυσμός των περιοχών είναι αυξημένος και οι αρχές με ευκολία δέχονται να παραχωρήσουν εκκλησίες στους μουσουλμάνους. Την ίδια ώρα οι εκκλησίες αδειάζουν!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας Daily Mail, σε περίπου 30 χρόνια περισσότεροι θα είναι οι μουσουλμάνοι που θα πηγαίνουν σε τζαμιά, παρά οι χριστιανοί που θα εκκλησιάζονται! Το έτος 2035, θα υπάρχουν περίπου 1.96 εκατομμύρια ενεργοί θρησκευόμενοι μουσουλμάνοι στην Βρετανία, σε σχέση με 1.63 εκατομμύρια ενεργών χριστιανών, σύμφωνα με έρευνα ενός θρησκευτικού think-tank. Έως 4.000 εκκλησίες θα έχουν κλείσει μέχρι το 2020, εφόσον συνεχιστεί η συρρίκνωση του χριστιανικού πληθυσμού, που μοιάζει αδύνατον να σταματήσει. Η έρευνα που παρουσίασε το θρησκευτικό think-tank, μάλιστα αναφέρει ότι ακόμα και οι Ινδουιστές θα φτάσουν και θα ξεπεράσουν τους χριστιανούς το έτος 2050! Μάλιστα, εντυπωσιακά είναι και τα ποσοστά αθεΐας. Δημοσκόπηση που έγινε πριν από τρία χρόνια έδειχνε ότι μόλις το 40% των Βρετανών πιστεύει στον Θεό, ενώ το 35% αρνείται την ύπαρξή του.

Σε άρθρο του ο, πακιστανικής καταγωγής, Αγγλικανός Επίσκοπος του Rochester Michael Nazir-Ali δηλώνει: «Σε λιγότερο από 50 χρόνια, η Βρετανία έχει μεταβληθεί από μία κοινωνία με αναγνωρισμένη Χριστιανική βάση σε μία κοινωνία που περιγράφεται όλο και συχνότερα από πολιτικούς και δημοσιογράφους ως «πολυθρησκευτική». Σημειώνει επίσης πως υπάρχουν περιοχές που έχουν μεταβληθεί σε «άβατο» για άτομα άλλης θρησκείας ή φυλής, τα οποία δυσκολεύονται να ζήσουν ή να εργασθούν λόγω της εχθρότητας που αντιμετωπίζουν.

Η προσπάθεια ικανοποιήσεως των αιτημάτων των μουσουλμάνων και ο παραγκωνισμός των Χριστιανών καταγράφηκε σε μία εμπιστευτική έκθεση που συνέταξε ο Guy Wilkinson, ο διαθρησκευτικός σύμβουλος του Αρχιεπισκόπου του Canterbury Dr Rowan Williams. Η έκθεση που έχει τίτλο «Συνοχή και Ενσωμάτωση» παρατηρεί ότι οι κυβερνητικές προσπάθειες για να ενσωματωθούν οι μειονοτικές θρησκευτικές κοινότητες έχουν φέρει τα αντίθετα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα καθώς η κοινωνία είναι πιο απομονωμένη από ποτέ.

Η έκθεση αποκαλεί την προσπάθεια της κυβέρνησης των Εργατικών να επιβάλλει την πολυπολιτισμικότητα ως «σχιζοφρενική», ενώ κάνει λόγο για προνομιακή μεταχείριση της μουσουλμανικής κοινότητας, παρά το μικρό της μέγεθος, κάτι που κατά την έκθεση δείχνει ότι προωθείται μία κρυφή ατζέντα εις βάρος της πλειονότητας.

Ο Stephen Gash της ομάδας “Stop the Islamisation of Europe” σημειώνει : «Δεν υπάρχουν καθεδρικοί ναοί στην Mέκκα, όπως και υπάρχουν εκεί περιοχές που δεν μπορεί να πατήσει το πόδι του μη μουσουλμάνος. Τώρα οι εδώ μουσουλμάνοι δημιουργούν ‘μίνι Μέκκες’ σε όλη την Αγγλία».

3 comments:

Σοφία said...

Λυπητερό βεβαίως, αλλά εφόσον οι Χριστιανοί δεν εκκλησιάζονται, δεν φταίνε οι Μουσουλμάνοι που παίρνουν το πάνω χέρι σε μια κατά βάση Χριστιανική χώρα...

Anastasios said...

@ Σοφία,

Δεν έχεις άδικο. Κάτι σχετικό αναφέρει και η σημερινή ΜΕTRO.

Anonymous said...

Πόσο χαίρομαι που εδώ στην Πατρίδα, οι εκκλησιές μας γεμίζουν κάθε Κυριακή, και κάθε γιορτή, ιδίως από νέα παιδιά που φέρνουν τα νεογέννητα τους να "σαραντήσουν" μετά την βάφτιση και περιμένουν υπομονετικά να μεταλάβουν....
Ο αείμνηστος Χριστόδουλος κάτι ήξερε όταν ζητούσε από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα να μην ξεχάσει την Χριστιανική της καταγωγή και όχι μόνο από το Νέο Σύνταγμα...
Κ.Κ.