Sunday 23 August 2009

Το Παρεκκλήσι του King’s College

Το King’s College (Βασιλικό Κολέγιο) είναι από τα πρώτα και πιο ονομαστά Πανεπιστημιακά Κολέγια του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

To Παρεκκλήσι του βρίσκεται στον πρώτο όροφο του κύριου κτιρίου του Πανεπιστημίου, ακριβώς πάνω από τη Μεγάλη Αίθουσα Εκδηλώσεων.

Θεωρείται ως ένα κλασικό δείγμα εξαίρετης Βικτωριανής αρχιτεκτονικής. Αναγνωρίζεται δε, ως η πνευματική καρδιά του εν λόγω Ιδρύματος.

Ιερές Ακολουθίες, διαφόρων Χριστιανικών Ομολογιών, τελούνται στο Παρεκκλήσι τακτικά. Κάθε Πέμπτη απόγευμα, στις 4.30 μ.μ., τελείται η Ακολουθία του Ορθόδοξου Εσπερινού, την οποία μπορούν να παρακολουθήσουν ελεύθερα μέλη του Κολεγίου αλλά και όποιο άλλο άτομο επιθυμεί.

Για όσους ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν περισσότερα για την ιστορία του Παρεκκλησίου, μπορούν να διαβάσουν εδώ και εδώ.

2 comments:

akb8862 said...

Όμορφο και κατανυκτικό!

Μου θύμισε τα φοιτητικά μου χρόνια κάπου στην Ελβετία. Δανειζόμασταν μια Κυριακή το μήνα ένα καθολικό παρεκκλήσι για τη δική μας Θ. Λειτουργία και συναντιόμασταν εκεί Ορθόδοξοι από όλες τις μεριές του κόσμου, όχι μόνο Έλληνες.

Δεν ξέρω,αλλά όταν κανείς ξενιτεύεται νομίζω πως βιώνει πολύ καλύτερα την πίστη,γιατί υπάρχει & ένα είδος όμορφης νοσταλγίας που δεν εξηγείται με λόγια ,αλλά & γιατί δένεται καλύτερα μέσα από τη Λατρεία με τους συνανθρώπους του.

Να είστε καλά. Καλή βδομάδα από αύριο.

Anastasios said...

@ akb8862,

Ευχαριστούμε για τις όμορφες αναμνήσεις.

Η διαπίστωση είναι σωστή. Στη Διασπορά συσπειρωνόμαστε καλύτερα.

Καλή εβδομάδα.