Wednesday 4 February 2009

Gaza Appeal

Οι Διεθνείς Οργανισμοί έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται την ανθρωπιστική καταστροφή η οποία συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας (μέσω της τηλεόρασης) στην περιοχή της Γάζας. Έτσι άρχισαν τις εκκλήσεις για βοήθεια, με σκοπό να προχωρήσουν σύντομα στη θεραπεία των ανοιχτών πληγών στο σώμα της Παλαιστινιακής Κοινότητας της Γάζας.

Αυτές τις ημέρες έλαβα κι εγώ από την Unicef το φυλλάδιο που δημοσιεύω εδώ. O λόγος που το μοιράζομαι μαζί σας είναι για να του δώσουμε όσο γίνεται ευρύτερη δημοσιότητα, για να βοηθήσουμε όλοι μας όσο μπορούμε τους πονεμένους συνανθρώπους μας, ιδιαίτερα τα παιδάκια, που είναι τα βασικά θύματα των τελευταίων συγκρούσεων.

2 comments:

Κώστας Καρακάσης said...

Πως μπορεί κανείς να μείνει απαθής σε τούτη την γεννοκτονία που έκανε ένας λαός που "υποτίθεται" ότι έχει γνωρίσει στο πετσί του άγριους διωγμούς...;
Πως μπορεί κανείς να δείξει κατανόηση ή συμπάθεια σε ένα λαό που μετέρχεται τέτοιων σφαγών με αποκλειστικό σκοπό να εξοντώσει τους Παλαιστινίους από την γη που τους ανήκει πολύ πριν οι Εβραίοι εγκατασταθούν εκεί και πολύ πριν ιδρυθεί το νέο κράτος του Ισραήλ;
Και το τραγικό είναι, ότι οι "Μεγάλοι" σιωπούν...

Anastasios said...

@ Κώστας Καρακάσης,

Για όλα ίσως να μπορούν να βρεθούν δικαιολογίες. Για το τελευταίο που αναφέρετε, την σιωπή των Μεγάλων, δεν υπάρχει καμμία δικαιολογία. Είναι μάλλον η έσχατη έκπτωση της ανθρώπινης φύσης.