Monday 8 December 2008

Λύκειο Ελληνίδων Λονδίνου


Κρατώ στα χέρια μου ένα φρέσκο Ημερολόγιο για το 2009. Είναι το νέο Ημερολόγιο – Diary του ιστορικού Σωματείου «Λύκειο των Ελληνίδων Λονδίνου».

Το Λύκειο, όπως αναφέρεται στον Πρόλογο του Ημερολογίου «ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 1979 και έθεσε σαν στόχους του την μελέτη, την περιφρούρηση και την διάδοση της Ελληνικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς». Για την πραγματοποίηση των στόχων «έχουμε δημιουργήσει διαφορετικούς τομείς, που ασχολούνται με τις τέχνες, τη δημοτική μουσική, τους εθνικούς χορούς, τις ενδυμασίες, τις εκδόσεις και τη Νεολαία... Η πλούσια ιματιοθήκη μας αποτελείται από αυθεντικές φορεσιές, συλλογή που φιλοδοξούμε να αυξάνουμε συνεχώς. Οι κοινωνικές εκδηλώσεις που οργανώνουμε κατά τη διάρκεια του χρόνου, εκφράζουν την επιθυμία μας να συνεισφέρουμε και να εμπλουτίζουμε τη ζωή των μελών μας και των Βρετανών φίλων μας».

Το Ημερολόγιο είναι γεμάτο από φανταστικές φωτογραφίες τις οποίες επιμελήθηκε η φωτογράφος κα. Paige Αντωνιάδη. Τα μέλη του Χορευτικού Συγκροτήματος του Λυκείου βρέθηκαν στον άφθαστης ομορφιάς Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας Λονδίνου, με την έγκριση και ευλογία του Θεοφιλ. Επισκόπου Ναζιανζού Δρος Θεοδωρήτου, όπου φωτογραφήθηκαν σε διάφορα σημεία του, για να μας προσφέρουν αυτό το πολύ ξεχωριστό Ημερολόγιο.

Πρόεδρος του Λυκείου σήμερα είναι η αγαπητή φίλη κα. Πηγή Σκηνίτη, σύζυγος του αγαπημένου φίλου και συνεργάτου κ. Νικολάου Σκηνίτη. Τα ονόματα των υπολοίπων μελών του Συμβουλίου, καθώς και των διαφόρων τομέων του Λυκείου παρουσιάζονται σε ειδική σελίδα στο Ημερολόγιο και εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία και δράση του Λυκείου Ελληνίδων Λονδίνου μπορεί κανείς να βρει εδώ.
.
.

5 comments:

P. Kapodistrias said...

Όμορφη παρουσίαση!!! Να είσθε καλά να χαίρεσθε τις παραδόσεις, οι οποίες εις την ενταύθα πατρίδα έχουν πλέον κατακαεί...


υ.γ. Τελικά, αθέλητα, επι-κοινωνούμε: Είχα από προχτές έτοιμη για σήμερα μια παρουσίαση 2 εντοπίων ημερολογίων. Όμως με πρόλαβε η φρικτή επικαιρότητα εδώ κι έτσι ανεστάλησαν...

Anastasios said...

@ Π.Κ.,

Ο πόνος είναι κοινός. Η πενία κυριαρχεί παντού.

Θα χαρώ πολύ να δω τα ημερολόγιά σας στο ιστολόγιό σου.

Anonymous said...

Καλημέρα και μπάλι από το Ναύπλιο.
Θα μπορούσε κάποιος φίλος να μου στείλει επι πληρωμή το ωραίο αυτό ημερολόγιο του Λυκείου; Είναι πραγματικά υπέροχες οι φωτογραφίες και συγχαρητήρια για όσους κοπίασαν για να το ετοιμάσουν.
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ σε όλους με μια ευχή.
Γιορτάζουμε τα Γεννέθλια Του.
Το άστρο Του ας φωτίσει όλους μας και κυρίως τους νέους μας, για να βάλουν την πολύπαθη Πατρίδα μας, πάνω από φανατισμούς και μίση.
Κώστας Καρακάσης

Anastasios said...

@ Κώστας Καρακάσης,

Άρχοντά μου,

Για το Ημερολόγιο θα φροντίσω.

Για την Πατρίδα μας εύχομαι και προσεύχομαι κι εγώ αδιαλείπτως!

Anonymous said...

Ευχαριστώ από καρδιάς για την προσφορά σας και αναμένω να τηρήσετε την υπόσχεση σας(παλαιά ήδη) να συμφάγωμεν όποτε μας έρθετε ξανά....
Πολίτικη κουζίνα άντε και μια τοπική μπογάνα για να τιμήσω την Αργολίδα μιας και εδώ την έμαθα.
Κώστας Καρακάσης