Wednesday 17 September 2008

Χωρεπίσκοπος Αρσινόης

Ένας αγαπημένος μας φίλος, ο π. Νεκτάριος Σπύρου, εξελέγη την 11η Σεπτεμβρίου 2008 από την Αποστολική Εκκλησία της Κύπρου νέος Χωρεπίσκοπος Αρσινόης, μετά από εισήγηση του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεωργίου.

Ο μέχρι πρότινος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος, υπηρετούσε το τελευταίο διάστημα ως Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κιτίου, στη Λάρνακα. Η χειροτονία του νέου Χωρεπισκόπου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 14η Σεπτεμβρίου 2008, στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας στην Παλλουριώτισσα.

Τον Θεοφιλέστατο γνωρίσαμε όταν κατέφθασε στο Λονδίνο το 2005 για να σπουδάσει στο ονομαστό School of Oriental and African Studies του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Διορίσθηκε τότε στον Ιερό Ναό μας ως Βοηθός Εφημέριος. Σύντομα όμως μετετέθη και ανέλαβε την θέση Προϊσταμένου σε άλλο Ναό του Λονδίνου.

Είναι ένας πραγματικά ΑΞΙΟΣ άνθρωπος και κληρικός, γεμάτος αγάπη, γλυκύτητα, υπομονή και ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπό του, και είμαστε βέβαιοι πως θα ευαρεστήσει τον Άγιο Θεό μας και το εμπιστευμένο σ’ αυτόν ποίμνιο με την δράση και το ποιμαντορικό έργο του.

Νεκταρίου του Θεοφιλεστάτου Χωρεπισκόπου Αρσινόης Πολλά τα Έτη!

No comments: