Wednesday 10 September 2008

Συνέδριο...

...για την Ποιμαντική στο χώρο της Υγείας

Με εμπνευσμένη πρωτοβουλία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου πραγματοποιείται στη Ρόδο, 8-12 Οκτωβρίου 2008, το 1o Διεθνές Συνέδριο για την Ποιμαντική Διακονία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο χώρο της Υγείας.

Περισσότερα για το σημαντικό αυτό θέμα μπορεί κανείς να βρει εδώ.

Με μεγάλη μου χαρά δέχθηκα να εκπροσωπήσω τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγ. Βρετανίας κ. Γρηγόριο στο Συνέδριο αυτό. Οι οργανωτές μου ζήτησαν μάλιστα να ομιλήσω και να μεταφέρω τις γνώσεις και εμπειρίες μου από την διακονία των Ορθοδόξων (Ελλήνων και άλλων) ασθενών στα νοσοκομεία του Λονδίνου.

2 comments:

Anonymous said...

Eίδα το Πρόγραμμα. Kαι μια πρώτη παρατήρηση: Tιτλοφορείται διεθνές, αλλά νομίζω ότι πρόκειται για εσωτερική κατανάλωση. Πιστεύεις ότι φέρνει κάτι νέο στον χώρο αυτό που είναι εξαιρετικώτατα ευαίσθητος;

Anastasios said...

Νομίζω ότι ονομάσθηκε διεθνές γιατί θα το παρακολουθήσουν κληρικοί, γιατροί, νοσηλευτές κ.ά., Έλληνες Ορθόδοξοι μεν, αλλά διαμένοντες σε πολλές και διάφορες χώρες. Έτσι θα φέρει ο καθένας τις εμπειρίες του από την διακονία του στην χώρα που δραστηριοποιείται. Εμένα μου ζητήθηκε να ομιλήσω ακριβώς γι' αυτές τις εμπειρίες. Ετοιμάζομαι πυρετωδώς. Μάλιστα αυτή την στιγμή μόλις επιστρέφω από το ψυχιατρικό τμήμα ενός τοπικού νοσοκομείου.
Όσον αφορά την ιδέα του "νέου", θα περιμένω να δω. Το γεγονός και μόνο ότι διοργανώνεται κάποιας μορφής επικοινωνία μεταξύ μας είναι μια καλή αρχή. Από κεί και πέρα νομίζω ότι εξαρτάται από τους οργανωτές να κανονίσουν έτσι ώστε να μείνει κάτι, κάτι που θα έχει συνέχεια και που θα μπορεί να αποδώσει καρπούς.
Οψώμεθα.